Programpunkter Torsdag 25 April

Från hage till mage: Lamm på Fårö

Fårö-Lamm Gårdsbutik i samarbete med Gåsemora Gårdskrog.
Gårdens lamm går på Fårös naturbetesmarker, håller landskapet öppet men får också en fantastisk smak av örter och gräs. I gårdsbutiken förädlar vi lammen själva vilket gör att vi tar fram det bästa ur varje bit.
Familjens stora matintresse har satt prägel på Gåsemora Gårdskrogs kök där Hanna och Kristoffer har ambitionen att ge sina gäster mer smak av Fårö.
Under Gotland Gastronomy Week erbjuder vi en streetfood-inspirerad meny serverad i våra produktionslokaler. Ett unikt tillfälle att inspireras av mathantverk och diskutera med primärproducenter.

Butiken har öppet för försäljning av kött och chark av lamm, skinn & skinnprodukter.
Vi serverar lunch på framförallt lammkött från gården med spännande tillbehör men även vegetariskt.
Plats: Fårö-Lamm Gårdsbutik
Adress: Fårö Lansa 1066, 624 66 Fårö.
                                                                                                 Tid: Gårdsbutiken är öppen från 11.00-17.00

                                                                                                   Kostnad: Lunch från 100 kr

                                                                                                   Kostnad: Lunch från 100 kr
                                                                                                  Kontakt: Bertil Gabrielsson 0702-767697 eller

 

·

Gårdsmiddag lagad med själ & hjärta Hos Stelor, 

sedan boende på det.

På Stelor i Västergarn har vi den gastronomiska helgen till ära satt ett kanonpris på vår gårdsmiddag och övernattning i våra unika hotellrum. Checka in på vårt hotell, gå en promenad till havet, ät en middag, drick goda grejer och sov sen över. Det festliga håller då i sig lite längre. Vakna sen upp till nybakat bröd och ta en låååång frukost. Bra mat på lokala råvaror är vår melodi och när vi lagar mat så är det mesta av ingredienserna hämtade från trädgården eller gårdarna i vår närhet. Vi lagar helst mat utan krusiduller men genomtänkt och hållbart. I paketet ingår en fördrink som sätter fart på kvällen och sen går det att köpa till vårt dryckespaket för 395 kr med goda saker i glaset som passar till maten. Kocken Linus kommer finnas med och presentera middagen och hur han arbetat med dom . Ett och annat gästspel av våra bönder som kommer att presenterar råvarorna utlovas också. Välkommen till en kväll för dig som älskar mat & dryck och skönt boende.

Kostnad för boende och middag 1495kr/person
För frågor, bokningar eller bara glada tillrop hör av dig på my@stelor.se eller 0735181889

Upplev ”från jord till bord” på Magazin1

i Hablingbo!


Vi vill slå ett extra slag för den Gotländska landsbygden denna helg då mat och dryck står i fokus på vår vackra ö.
Vi kan i princip vinka till vår granne Gute vingård där prisade viner och ädla drycker finns att avnjuta här på Magazin1 i Hablingbo.
Snausarve bryggeri-vår närmsta ölproducent hittas ett stenkast härifrån och inte långt bort finns Olsvenne Gård, som alltid levererar förstklassigt lammkött. Personlig leverans från alla dessa grannar.  Underbart tycker vi!
Vi längtar redan efter de första vårprimörerna och vi är helt trygga med att när dem dyker upp ur jorden får vi ett samtal från Lorins lantbruk några hundra meter bort, som levererar pinfärska grönsaker, skördade samma morgon.
Ja, det är sannerligen en speciell känsla att sitta på en restaurang på södra Gotlands landsbygd och njuta mat lagad från grunden av närproducerade råvaror!
Vi satsar på det genuina och nära, både vad gäller mat och bemötande.Denna helg när mat och dryck står i focus erbjuder vi en 3-rätters meny inspirerad av Gotland, som serveras torsdag-söndag.
Till förrätt lagar vi något utsökt på vårens första primör-vi får se vad som dyker upp först - Vi hoppas lite extra på sparrisen!


Till varmrätt blir det Gotländskt lamm från Olsvenne Gård-tillagat med största omsorg och kärlek för råvaran.
Avslutningsvis bjuds en klassisk Gotländsk dessert-med mycket grädde och bär plockade på ön.
Öppettider denna helg:
Torsdag-Fredag från kl 17.00
Lördag-Söndag från kl 13.00
Varmt välkomna att boka bord på 0498-244270 eller på mail hotelmagazin1@mail.com

 

Öliv - från en ö till en annan - Sardinien möter

Gotland på Värdshuset Lindgården

Ölivet som vi lever skiljer sig inte så mycket från ölivet i andra delar av världen.
Ölivsmänniskor världen över har ofta väldigt många gemensamma nämnare, det är helt klart något speciellt med att leva och verka på en ö och styrs givetvis av det geografiska läget.

Till denna kväll har vi bjudit hit vinhuset Olianas från Sardinien i Italien tillsammans medFredrik Sandelius från Brixwines som är en av våra samarbetspartners.Till vinerna så serveras rätter i flera serveringar, som man gör i Italien. Rätterna är skapade på närproducerade råvaror, lagade av våra kockar i mat på fat i flera serveringar i typisk Sardinsk anda med recept influerade från Sardinien. Vi omvandlar klassiska sardinska rätter i en gotländsk stil med våra egna råvaror och gör en tvist på detta.
Det blir råvaror från både land och hav, ”mare e terra” som en italienare skulle säga.

Paketpris med vinprovning av 6 viner & mat på fat i ”Sharingstil” samt kaffe 895 kr/person

                                                                                                                              Bokas på

                                                                                                                               Maxantal: 40 personer

 

Halfvede Musteri har musteriet och gårdsbutiken öppna med provsmakning av diverse drycker.

Öppettider:

Kontakt: info@halfvede.se

 

Välkommen på besök i vår tryffelodling

- Tryffel of Sweden!


Tryffel of Sweden jobbar med att ta fram tryffelprodukter och tryffelupplevelser av världsklass i en lustfylld anda. Väljer du att besöka oss berättar vi om tryffeln på Gotland, tryffeln i världen och tryffelns roll i matlagningen. Vi ger dig olika tips på hur du fångar tryffelns aromer i olika livsmedel. Vi erbjuder provsmakning av några olika tryffelprodukter.
Pris 250 kr per person
Tider: 25/4 kl 13.30 - ca 15
Boka på: eller på telefon: 070-665 25 84.
Välkommen önskar Susanne Welin-Berger och Olof Thomsson

Från jord till bord på Vamlingbo Prästgård

Kom och ät en specialkomponerad lunch med råvaror från vår egen trädgård i en vacker prästgårdsmiljö.
Trädgården med butik och plantskola samt Museum Lars Jonsson är också öppet.
Ingen föranmälan behövs.

Plats: Vamlingbo Prästgård
Tid: Prästgården är öppen mellan 11-17 (köket stänger kl 16)
Kontakt: Nina Bagiu,

Fjällkor, lamm & höns - ett annorlunda mejeri i Rute

Välkomna till Puttersjaus gårdsmejeri. Vi visar runt och berättar om hur vi jobbar sen får ni självklart provsmaka våra produkter.
Våra mejeriprodukter är minimalt processade och hanterade och vi förädlar dem direkt efter mjölkningen.

Max 8 personer per tillfälle anmälan via hemsidan www.puttersjaus.se.

Vi kör kl 13 varje dag under Gotland Gastronomy.

Kattlundsgården i Grötlingbo - en genuin upplevelse

Vi bjuder på trerättersmiddag gjord på dom finaste närproducerade råvaror.

Förrätt Våran egna Kajpsoppa vars lök växer fritt på gården serveras tillsammans med nybakat bröd, salami och brie Varmrätt Lammsmäcka på kött ifrån Norrgårde Lamm med gotlands godaste potatis ifrån Tollby det serveras med en krämig svampsås på trattkantareller som vi nogrant plockat själva i dom gotländska skogarna. Dessert Saffranspankaka med grädde och våran egen kokta salmbärsylt. 

Öppettider  11:00-16:00                                                                 

Pris 195kr p/pers

                                                                                               Boka på

                                                                                               Vi har fri entre och guidade turer klockan 11.15 och 14.15

Gotländska smaker & Italienska toppviner hos

restaurang Italienaren

Vi bjuder in till att avnjuta en sjurätters avsmakningsmeny lagad på gotländska råvaror, ackompanjerat av några av de bästa vinerna från Toscana och Piemonte.

Begränsat antal platser så passa på att ta med dina nära och kära på en oförglömlig kväll.

Plats: Restaurang Italienaren, Hästgatan 2, Visby

Bokas på

Pris ink vinpaket 1 295kr/pers

                                                                                             Tid: 18.00

Femrätters Vegansk Meny med Gotländska Smaker!

Stora Ego bjuder in till  en helt vegansk 5 rätters meny med såklart smaker från Gotland.

De kommer inte erbjuda alkohol men kommer att ha ett dryckespaket som kommer innehålla alkoholfri dryck passande till maten.

Stora Ego Visby
Mer info samt bokning ring 0702033978.