Programpunkter Fredag 26 April

Fårögården bjuder in till medelhavets matkultur


 Vi på Fårögården ser fram emot vårt 6:e år fyllt av gäster, solnedgångar och gotländsk medelhavsmat. Köket rör sig runt i medelhavsområdets härliga matkulturer och med inspiration av dessa lagas mat med fantastiska råvaror från Fårö och Gotland kombinerat med dryck från eget bryggeri och rosteri samt våra utvalda småskaliga och  ekologiska producenter.
Vid Gotland Gastronomy week bjuder vi in våra gäster att smaka Fårögårdens meny som speciellt för denna helg serveras som tapas, smårätter, vilket ger möjlighet att prova både gamla godingar och nya favoriter.
Fårögården har öppet fredag 26/4, 17.00-22.00 och lördag 27/4, 12.00-22.00
Boka bord på 0498-224009.

För mer info titta in på restaurangfarogarden.se
Varmt välkomna, brasan sprakar & vårsolen väcker Fårö

Ps. Under helgen kan ni tjuvkika på vårt nytillskott på gården, Bryggeriet, där vi till sommaren förutom ölbryggeri, kafferosteri och butik med fina grejer

Upplev ”från jord till bord” på Magazin1

i Hablingbo!

Vi vill slå ett extra slag för den Gotländska landsbygden denna helg då mat och dryck står i fokus på vår vackra ö.
Vi kan i princip vinka till vår granne Gute vingård där prisade viner och ädla drycker finns att avnjuta här på Magazin1 i Hablingbo.Snausarve bryggeri-vår närmsta ölproducent hittas ett stenkast härifrån och inte långt bort finns Olsvenne Gård, som alltid levererar förstklassigt lammkött. Personlig leverans från alla dessa grannar.  Underbart tycker vi!


Vi längtar redan efter de första vårprimörerna och vi är helt trygga med att när dem dyker upp ur jorden får vi ett samtal från Lorins lantbruk några hundra meter bort, som levererar pinfärska grönsaker, skördade samma morgon.
Ja, det är sannerligen en speciell känsla att sitta på en restaurang på södra Gotlands landsbygd och njuta mat lagad från grunden av närproducerade råvaror!
Vi satsar på det genuina och nära, både vad gäller mat och bemötande.Denna helg när mat och dryck står i focus erbjuder vi en 3-rätters meny inspirerad av Gotland, som serveras torsdag-söndag.
Till förrätt lagar vi något utsökt på vårens första primör-vi får se vad som dyker upp först - Vi hoppas lite extra på sparrisen!
Till varmrätt blir det Gotländskt lamm från Olsvenne Gård-tillagat med största omsorg och kärlek för råvaran.
Avslutningsvis bjuds en klassisk Gotländsk dessert-med mycket grädde och bär plockade på ön.
Öppettider denna helg:
Torsdag-Fredag från kl 17.00
Lördag-Söndag från kl 13.00
Varmt välkomna att boka bord på 0498-244270 eller på mail

Från hage till mage: Lamm på Fårö

Fårö-Lamm Gårdsbutik i samarbete med Gåsemora Gårdskrog.
Gårdens lamm går på Fårös naturbetesmarker, håller landskapet öppet men får också en fantastisk smak av örter och gräs. I gårdsbutiken förädlar vi lammen själva vilket gör att vi tar fram det bästa ur varje bit.
Familjens stora matintresse har satt prägel på Gåsemora Gårdskrogs kök där Hanna och Kristoffer har ambitionen att ge sina gäster mer smak av Fårö.
Under Gotland Gastronomy Week erbjuder vi en streetfood-inspirerad meny serverad i våra produktionslokaler. Ett unikt tillfälle att inspireras av mathantverk och diskutera med primärproducenter.

Butiken har öppet för försäljning av kött och chark av lamm, skinn & skinnprodukter.
Vi serverar lunch på framförallt lammkött från gården med spännande tillbehör men även vegetariskt.
Plats: Fårö-Lamm Gårdsbutik
Adress: Fårö Lansa 1066, 624 66 Fårö.
Tid: Gårdsbutiken är öppen från 11.00 till 17.00

Kostnad: Lunch från 100 kr
Kontakt: Bertil Gabrielsson 0702-767697 eller

Wisby Ost and Alskute Farm & Brewery invite you to our Cheese & Beer Pairing event in a uniquely

Gotland location.

Hanna and Bruce will guide you through Gotlandic food pairings. Selections made from their own ranges with some special Gotland flavours.

                                                                                                     Place Kapitelhusgården Visby

                                                                                                      Time 14.00 - 15.00

                                                                                                     Cost 375 Sek per person

                                                                                                     Booking through the link www.wisbyost.se

Mindful Eating i Eke.

Inspireras av beteendevetaren Therese Appelqvist som föreläser om våra matbeteenden och varför vi äter. En och annan aha-upplevelse garanteras! Efter det bjuds en lättare måltid. Evenemanget är 90 minuter och erbjuds fyra gånger under Gotland Gastronomy. Varmt välkomna!

Plats: Ekegården i Eke
Datum: Fredag 26/4 & Lördag 27/4
Tid: 13.30 (90min) & 15.30 (90min)
Max: 40 personer/tillfälle. Totalt 4 tillfällen att välja på.
Kostnad: 295kr för föreläsning, en lättare måltid, kaffe & kaka.
                                                                                                                     Anmälan: maila namn, antal, datum och tid till . Uppge: Gotland Gastronomy.
                                                                                                                    Kontakt: Therese Appelqvist 0498-481222

Gårdsmiddag lagad med själ & hjärta Hos Stelor, sedan boende på det.


På Stelor i Västergarn har vi den gastronomiska helgen till ära satt ett kanonpris på vår gårdsmiddag och övernattning i våra unika hotellrum. Checka in på vårt hotell, gå en promenad till havet, ät en middag, drick goda grejer och sov sen över. Det festliga håller då i sig lite längre. Vakna sen upp till nybakat bröd och ta en låååång frukost. Bra mat på lokala råvaror är vår melodi och när vi lagar mat så är det mesta av ingredienserna hämtade från trädgården eller gårdarna i vår närhet. Vi lagar helst mat utan krusiduller men genomtänkt och hållbart. I paketet ingår en fördrink som sätter fart på kvällen och sen går det att köpa till vårt dryckespaket för 395 kr med goda saker i glaset som passar till maten. Kocken Linus kommer finnas med och presentera middagen och hur han arbetat med dom . Ett och annat gästspel av våra bönder som kommer att presenterar råvarorna utlovas också. Välkommen till en kväll för dig som älskar mat & dryck och skönt boende.

Kostnad för boende och middag 1495kr/person
För frågor, bokningar eller bara glada tillrop hör av dig på my@stelor.se eller 0735181889

Musteriet bjuder in till provsmakning

Halfvede Musteri har musteriet och gårdsbutiken öppna med provsmakning av diverse drycker.

Öppettider:

Kontakt:

Kattlundsgården i Grötlingbo - en

genuin upplevelse


Vi bjuder på trerättersmiddag gjord på dom finaste närproducerade råvaror.

Förrätt Våran egna Kajpsoppa vars lök växer fritt på gården serveras tillsammans med nybakat bröd, salami och brie Varmrätt Lammsmäcka på kött ifrån Norrgårde Lamm med gotlands godaste potatis ifrån Tollby det serveras med en krämig svampsås på trattkantareller som vi nogrant plockat själva i dom gotländska skogarna. Dessert Saffranspankaka med grädde och våran egen kokta salmbärsylt. 

Öppettider  11:00-16:00                                                                 


Pris 195kr p/pers

                                                                                               Boka på kattlunds.kerstin@telia.com

                                                                                               Vi har fri entre och guidade turer klockan 11.15 och 14.15

Gotländska smaker & Italienska toppviner hos

resurang Italienaren


Vi bjuder in till att avnjuta en sjurätters avsmakningsmeny lagad på gotländska råvaror, ackompanjerat av några av de bästa vinerna från Toscana och Piemonte.

Begränsat antal platser så passa på att ta med dina nära och kära på en oförglömlig kväll.

Plats: Restaurang Italienaren, Hästgatan 2, Visby

Bokas på info@italienaren.se

Pris ink vinpaket 1 295kr/pers

Tid: 18.00

Femrätters Vegansk Meny med Gotländska Smaker!

Stora Ego bjuder in till  en helt vegansk 5 rätters meny med såklart smaker från Gotland.

De kommer inte erbjuda alkohol men kommer att ha ett dryckespaket som kommer innehålla alkoholfri dryck passande till maten.

Stora Ego Visby
Mer info samt bokning ring 0702033978.

Bubbles & Burgers i Matsalen


Vi byter ut vår vanliga meny mot bubbel och hamburgermeny. Vi kommer att ha allt från klassiska burgare till nya specialare och veg. alternativ.
En resa genom tid och rum. Mitt på Strandgatan i Visby låg ett ölbryggeri vid namn Bayerska Bryggeribolaget, som grundades 1854. I äldre tider låg bryggeriets ölservering vid Rostockergränd, där restaurangen idag är belägen. Bryggeriet har drivits av tre generationer Wiman. Henric, Kjell och nuvarande ägaren Magnus som köpte fastigheterna och gjorde om bryggerikvarteren till hotell. År 1982 slogs portarna upp till Hotell Bryggaregården och 1995 bytte man namn till Strand Hotel. Idag har hotellet cirka 110 rum och sviter samt ett stort antal konferens- och grupprum. Matsalen som renoverats varsamt under våren 2017 är hotellets nya mötesplats för både hotellgäster och besökare.
Kom som du är och stanna så länge du önskar
Matsalen Strand Hotel
Strandgatan 34
Tid: 17:00 – 22:00
Kontakt: www.matsalenvisby.se | | 0498–258880

 

5 - rätters Sparrismeny på Smakrike!

Vi firar sparrisens intåg med en härlig Sparrismeny i fem serveringar. Kockarna skapar nya rätter med en blandning av klassiska kombinationer och nya innovationer.

Passa på att bo över hos oss i Ljuvliga Ljugarn och njut av vår Sparrismeny med väl utvalda viner. Mys sedan in er i ett av våra härliga dubbelrum, avsluta sedan med en god hotellfrukost innan ni reser vidare på nya äventyr.

Pris 1.895 kr/person i dubbelrum.
1.400 kr/person utan vinpaket
 

Smakrike Krog & Logi
och längst ner;
mail: info@smakrike.se
nr: 0498-493371
www.smakrike.se

Välkommen på besök i vår tryffelodling
- Tryffel of Sweden!


Tryffel of Sweden jobbar med att ta fram tryffelprodukter och tryffelupplevelser av världsklass i en lustfylld anda. Väljer du att besöka oss berättar vi om tryffeln på Gotland, tryffeln i världen och tryffelns roll i matlagningen. Vi ger dig olika tips på hur du fångar tryffelns aromer i olika livsmedel. Vi erbjuder provsmakning av några olika tryffelprodukter.
Pris 250 kr per person

Torsdag 25/4 kl 13.30 - ca 15

Fredag 26/4 - Söndag 28/4 10:30 - 12:00


Boka på: info@tryffelofsweden.se eller på telefon: 070-665 25 84.
Välkommen önskar Susanne Welin-Berger och Olof Thomsson

Fjällkor, lamm & höns - ett annorlunda mejeri i Rute


Välkomna till Puttersjaus gårdsmejeri. Vi visar runt och berättar om hur vi jobbar sen får ni självklart provsmaka våra produkter.
Våra mejeriprodukter är minimalt processade och hanterade och vi förädlar dem direkt efter mjölkningen.

Max 8 personer per tillfälle anmälan via hemsidan www.puttersjaus.se.

Vi kör kl 13 varje dag under Gotland Gastronomy.

Från jord till bord på Vamlingbo Prästgård


Kom och ät en specialkomponerad lunch med råvaror från vår egen trädgård i en vacker prästgårdsmiljö.
Trädgården med butik och plantskola samt Museum Lars Jonsson är också öppet.
Ingen föranmälan behövs.

Plats: Vamlingbo Prästgård
Tid: Prästgården är öppen mellan 11-17 (köket stänger kl 16)
Kontakt: Nina Bagiu, hamrabistro@post.com