En matresa från jord till bord

4 oktober

Creperiet I Visby

Välkomna att njuta av en  specialmeny med fullt Gotlandsfokus!

Förrätt  - Halstrad Covrè från Stafva gård på salladsbädd
Varmrätt - Galette med Färskost, Gotländsk rökt lammfiol, äpplen och pepparrot.
Desser - Saffranscrepe med Salmbärssylt och vispgrädde
Dryckespaket finns att köpa till för 249kr / 109kr (alkoholfritt)
Med vänlig hälsning
Creperiet

Hemsida: www.creperielogi.se

 Bokas på: 073-087 05 06

Kattlunds I Grötlingbo
 Vi bjuder på trerättersmiddag gjord på dem finaste närproducerade råvaror.

Förrätt Höstsoppa med nybakat bröd, salami och brie, Varmrätt Lammsmäcka på kött ifrån Norrgårde lamm med gotlands godaste potatis ifrån Tollby Gård. Serveras med en krämig svampsås på trattkantareller som vi nogrant plockat själva i dom gotländska skogarna.

Eller Kåldolmar på kött ifrån Smak av Gotland med gräddsås och potatis. Dessert Saffranspankaka med grädde och våran egen kokta salmbärsylt.

Pris 225 kr

Hemsida: www.kattlunds.se

Bokas på telefon: 0498 – 48 60 07

Tryffeljakt med provsmak
Välkommen på besök i vår tryffelodling i Östergarn!


Vi tar med vår tryffelhund och visar tryffeljakt. Samtidigt berättar vi om tryffeln på Gotland och i världen, och om hur man bäst använder tryffel i matlagningen.

Vi avslutar med provsmakning av några olika tryffelprodukter från Tryffel of Sweden.


Pris: 250 kr per person
Tider: 3/10, 4/10, 5/10 och 6/10 kl 14.00 - 15.30
Plats: Östergarn Sande 415
Boka: info@tryffelofsweden.se eller 070-665 25 84
Välkommen önskar Olof Thomsson och Susanne Welin-Berger

Bolaget bjuder in till det bästa av Frankrike man kan få på Gotland.
Vi serverar en special komponerad meny där gotländska råvaror får en släng av fransk bistro i härlig miljö mitt i hjärtat av Visby innerstad
FÖRÄTTER

Stafva Covré chaud; Stafva Covré, gulbeta, surdegsbröd, hasselnötter, saffranshonung 145kr

Boeuf Carpaccio; Nöt Sigulds Gård, ostcrème Stafva Sandra, syltade rönnbär, kajplöksmajjo, picklad lök 155kr

VARMRÄTTER

Porc confit; Fläsksida från Havor Gård, crème double, grönkål, gulbeta, champagnesky, friterad kulpotatis 225 kr

                                                                                                                                              Agneau; Gotländsk lammrostbiff, jordärtskocka, morot, portvinssky, potatispuré 265 kr

                                                                                                                                              Végétarien; Gotlandslinser, friterad kikärtsboll, betor, kål, morot, jordärtskocka 215kr

                                                                                                                                            DESSERTER 115kr

                                                                                                                                            Compote pomme; Äpplekompott, vit chokladkladdkaka, havreGlace; Saffransglas på                                                                                                                                                                  yoghurt från Puttersjaus gård, salmbär, flarn

                                                                                                                                           Bokas på 0498-215080