Kattlunds I Grötlingbo
Vi bjuder på trerättersmiddag gjord på dem finaste närproducerade råvaror.
Förrätt Höstsoppa med nybakat bröd, salami och brie, Varmrätt Lammsmäcka på kött ifrån Norrgårde lamm med gotlands godaste potatis ifrån Tollby Gård. Serveras med en krämig svampsås på trattkantareller som vi nogrant plockat själva i dom gotländska skogarna.
Eller Kåldolmar på kött ifrån Smak av Gotland med gräddsås och potatis. Dessert Saffranspankaka med grädde och våran egen kokta salmbärsylt.
Pris 225 kr
Hemsida: www.kattlunds.se
Bokas på telefon: 0498 – 48 60 07
Menyn med gotländska råvaror får smak av havtorn, björnbär, enbär, nypon, hösthallon och annat gott som kan skördas nu på Fårö.
Välkommen lördag 5 oktober till en helg hos oss med kalla höstbad, brasa, oändlig stjärnhimmel, middag och nybäddad säng. Pris för en trerätters meny (exkl. dryck) och boende (inkl. frukost, 1 natt del i dubbelrum) 850 kr, meny utan boende 450 kr.
Restaurangen Fårögården har i samband med Gotland Gastronomy Week öppet lördag 5 okt för lunch 12-15 samt middag från 17.
kontakt : tea.farogarden@gmail.com
bokning på 0498-224009
Välkomnen till en exclusiv visning av bryggeriet samt provsmakning av bryggeriets produkter.
2 st visningar utav bryggeriet inkl provsmak utav våra produkter i puben.
15:00 Engelska
17:00 Svenska
Hemsida: http://gotlandsbryggeri.se/
Visning inkl provning 1h 300kr/person.
Bokas via : vendela.jansson@gotlandsbryggeri.se
Nu är hösten här med dom bästa råvarorna och vi gör en brunch utifrån det bästa våra producenter har att erbjuda.
Det blir Pizza, söta grejer och annat smarrigt - Nyskördat är godast!
Lördag 5 Oktober
11.30-14.30
Boka din plats på 0498-245006
Vi tar med vår tryffelhund och visar tryffeljakt. Samtidigt berättar vi om tryffeln på Gotland och i världen, och om hur man bäst använder tryffel i matlagningen.
Vi avslutar med provsmakning av några olika tryffelprodukter från Tryffel of Sweden.
Pris: 250 kr per person
Tider: 3/10, 4/10, 5/10 och 6/10 kl 14.00 - 15.30
Plats: Östergarn Sande 415
Boka: info@tryffelofsweden.se eller 070-665 25 84
Välkommen önskar Olof Thomsson och Susanne Welin-Berger
Förrätt - Halstrad Covrè från Stafva gård på salladsbädd
Varmrätt - Galette med Färskost, Gotländsk rökt lammfiol, äpplen och pepparrot.
Desser - Saffranscrepe med Salmbärssylt och vispgrädde
Dryckespaket finns att köpa till för 249kr / 109kr (alkoholfritt)
Med vänlig hälsning
Creperiet
Hemsida: www.creperielogi.se
Bokas på: 073-087 05 06
Vi serverar en special komponerad meny där gotländska råvaror får en släng av fransk bistro i härlig miljö mitt i hjärtat av Visby innerstad
FÖRÄTTER
Stafva Covré chaud; Stafva Covré, gulbeta, surdegsbröd, hasselnötter, saffranshonung 145kr
Boeuf Carpaccio; Nöt Sigulds Gård, ostcrème Stafva Sandra, syltade rönnbär, kajplöksmajjo, picklad lök 155kr
VARMRÄTTER
Porc confit; Fläsksida från Havor Gård, crème double, grönkål, gulbeta, champagnesky, friterad kulpotatis 225 kr
Agneau; Gotländsk lammrostbiff, jordärtskocka, morot, portvinssky, potatispuré 265 kr
Végétarien; Gotlandslinser, friterad kikärtsboll, betor, kål, morot, jordärtskocka 215kr
DESSERTER 115kr
Compote pomme; Äpplekompott, vit chokladkladdkaka, havreGlace; Saffransglas på yoghurt från Puttersjaus gård, salmbär, flarn
Bokas på 0498-215080