En matresa från jord till bord

Programpunkter 6 Oktober

Kattlunds I Grötlingbo
 Vi bjuder på trerättersmiddag gjord på dem finaste närproducerade råvaror.

Förrätt Höstsoppa med nybakat bröd, salami och brie, Varmrätt Lammsmäcka på kött ifrån Norrgårde lamm med gotlands godaste potatis ifrån Tollby Gård. Serveras med en krämig svampsås på trattkantareller som vi nogrant plockat själva i dom gotländska skogarna.

Eller Kåldolmar på kött ifrån Smak av Gotland med gräddsås och potatis. Dessert Saffranspankaka med grädde och våran egen kokta salmbärsylt.

Pris 225 kr

Hemsida: www.kattlunds.se

Bokas på telefon: 0498 – 48 60 07

Värdshuset Lindgården I Visby

Härnö Gin möter den gotländska skördetiden

Emil Åreng är Creative Director för Cadier Baren på Grand Hotell i Stockholm,  har gett ut ”Salongs i Norrland” och är otroligt duktig på att skapa nya spännande smakkompositioner. Emil är också ambassadör för Hernö Gin som blivit utnämnd till världens bästa Gin.
Nu kommer Emil till Lindgården och tar oss med på en cocktailresa där han kombinerar lokala råvaror i säsong med Härnö gin och andra godsaker. Till detta kommer våra kockar att sätta en meny och denna kväll kommer i 5 olika serveringar.

Detta bör du inte missa, vi har 26 exklusiva platser till denna upplevelse utöver det vanliga.
Pris: 995:-/ person för middag & dryck
Start: 18.30 Söndagen 6/10.
Denna kväll har vi baren extraöppen efter middagen till midnatt!
I guess you have to be there!
Boka på: bokning@lindgarden.com
Märk din bokning Gastronomy Cocktailmiddag

 

Creperiet I Visby
Välkomna att njuta av en  specialmeny med fullt Gotlandsfokus!


Förrätt  - Halstrad Covrè från Stafva gård på salladsbädd
Varmrätt - Galette med Färskost, Gotländsk rökt lammfiol, äpplen och pepparrot.
Desser - Saffranscrepe med Salmbärssylt och vispgrädde
Dryckespaket finns att köpa till för 249kr / 109kr (alkoholfritt)
Med vänlig hälsning
Creperiet

Hemsida: www.creperielogi.se

 Bokas på: 073-087 05 06

Brunch på Stelor
" Support your local farmer" som vi säger på Stelor.


Nu är hösten här med dom bästa råvarorna och vi gör en brunch utifrån det bästa våra producenter har att erbjuda. Nyskördat är godast!

Det blir Pizza, söta grejer och annat smarrigt - Nyskördat är godast!

Söndag 6 Oktober
11.30-14.30

Boka din plats på 0498-245006

Tryffeljakt med provsmak
Välkommen på besök i vår tryffelodling i Östergarn!


Vi tar med vår tryffelhund och visar tryffeljakt. Samtidigt berättar vi om tryffeln på Gotland och i världen, och om hur man bäst använder tryffel i matlagningen.

Vi avslutar med provsmakning av några olika tryffelprodukter från Tryffel of Sweden.


Pris: 250 kr per person
Tider: 3/10, 4/10, 5/10 och 6/10 kl 14.00 - 15.30
Plats: Östergarn Sande 415
Boka: info@tryffelofsweden.se eller 070-665 25 84
Välkommen önskar Olof Thomsson och Susanne Welin-Berger